Matematisk linje

På den matematiske linje har du matematik på B-niveau og psykologi på C-niveau. Denne linje er især for dig, der gerne vil arbejde med handel, økonomi, byggeri og teknologi. Det kunne fx være som finansøkonom, financial controller, handelsøkonom, økonomi- og informationsteknolog, bygningskonstruktør og maskinmester.

FAQ - FÅ SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

Hvordan er linjen opbygget?

Linjen er opdelt i 4 semestre. I løbet af 2. semester vælger du linje . På 3. og 4. semester har du dine linjefag dvs. på den matematiske linje har du matematik på B-niveau samt psykologi på C-niveau.

På 3. og 4. semester skal du desuden have et valgfag, og her kan du vælge imellem biologi, matematik, mediefag, naturgeografi, religion, samfundsfag eller tysk.
Alle valgfag er på B-niveau.

Hvilke valgfag kan jeg vælge?

Som valgfag på 3. og 4. semester kan du vælge imellem disse fag på B-niveau: Biologi, matematik, mediefag, naturgeografi, religion, samfundsfag eller tysk.

Hvilke uddannelser kan jeg læse videre på?

Denne linje er tonet, så den især sigter mod uddannelser som finansøkonom, financial controller, handelsøkonom, økonomi- og informationsteknolog, bygningskonstruktør og maskinmester.

Hvis du har afsluttet din eksamen uden overbygning, men ønsker adgang til en universitetsuddannelse, kan du efterfølgende gennemføre et supplerende overbygningsforløb enten via gymnasial supplering (GSK) eller den udvidede HF-fagpakke.

Interesseret?

Jeg vil gerne ringes op og høre mere

Jeg vil gerne søge optagelse